TENA wil samen met u hét verschil maken in de zorg voor incontinente mensen: het persoonlijk welzijn van cliënten verbeteren, de werklast voor zorgprofessionals verlagen, de totale kosten van continentiezorg verminderen én tegelijkertijd maximale duurzaamheid nastreven.

Duurzamer werken is een kwestie van doen

TENA heeft door de jaren heen veel tot stand gebracht en heeft concrete doelstellingen voor de toekomst. Sinds 2008 ligt de focus op het verminderen van de CO2-voetafdruk met 50% vóór 2030. Tot nu toe liggen we op schema om deze doelstelling daadwerkelijk te realiseren! Ook sturen wij erop aan dat voor 2025 alleen nog 100% recyclebare verpakkingen gebruikt worden.

Waarom focust TENA op het reduceren van de CO2-voetafdruk?

Het reduceren van de CO2-voetafdruk is een goede maatstaf om de negatieve gevolgen van productverbruik voor het klimaat te verminderen. Daarom kijken we bij alles wat we doen, in elke fase van de ontwikkeling, productie en vervoer van onze producten, naar de CO2-voetafdruk. In onze geverifieerde ‘Environmental Product Declarations’, is de CO2-voetafdruk op productniveau terug te vinden.

De producten van TENA SmartCareTM maken duurzamer werken mogelijk

Met TENA SmartCareTM-oplossingen zoals TENA IdentifiTM en TENA Change IndicatorTM kunt u ook een bijdrage leveren aan meer duurzame continentiezorg. Met deze oplossingen verbetert u het comfort voor cliënten, verlaagt u de werkdruk van zorgprofessionals én vermindert u tegelijkertijd het productverbruik.

Individuele continentiezorg

TENA IdentifiTM geeft inzicht in het mictiepatroon. Zo blijkt bijvoorbeeld uit de objectieve metingen met TENA IdentifiTM dat er in de praktijk in veel gevallen producten met té hoge absorptie ingezet worden. Dat de verschoningen niet altijd optimaal afgestemd zijn op het mictiepatroon. En er lekkages plaatsvinden die voorkomen kunnen worden. Met als resultaat dat er gedeeltelijk verzadigde producten verschoond en weggegooid worden en er meer was is dan nodig.

TENA IdentifiTM helpt u bij de objectieve bepaling van de juiste productkeuze, toiletroutine en verschoonfrequentie voor elke individuele cliënt! En draagt zo ook bij aan het verminderen van de CO2-voetafdruk.

Over TENA IdentifiTM

TENA IdentifiTM Sensor Wear-verbanden vervangen 72 uur de gebruikelijke incontinentieproducten. De verbanden bevatten veilig geïntegreerde, dunne sensoren waarmee het mictiepatroon gemeten wordt. De op het product bevestigde en herbruikbare Identifi™ Logger zendt de data naar een beveiligd webportaal. De informatie wordt automatisch verwerkt in een rapportage, zodat u eenvoudig én objectief de juiste toiletroutine, productkeuze en verschoonfrequentie van elke incontinente cliënt kunt bepalen. Vanzelfsprekend is de privacy van de cliënt daarbij altijd beschermd.