Deze site gebruikt cookies. · Wat zijn cookies? Ik ga akkoord

Continentiezorg begrijpen

Incontinentie komt vaker voor dan mensen denken. Tussen de 4% en 8% van de wereldpopulatie heeft te maken met een vorm van incontinentie, in totaal ongeveer 400 miljoen mensen. In Europa gaat het om 50 miljoen mensen, daarom is het belangrijk om voor meer begrip en kennis te zorgen. Zo kunnen we beter de behoeften vervullen van mensen die te maken hebben met incontinentie.

Incontinentie komt vaker voor naarmate mensen ouder worden

De kans op incontinentie wordt groter met de leeftijd, maar het kan ook worden veroorzaakt door andere factoren zoals overgewicht, de geboorte van kinderen of neurologische beschadiging. Op onze educatiepagina vindt u meer informatie en een gids over de verschillende soorten incontinentie.

Bewustzijn vergroten

Incontinentie kan worden behandeld of soms worden genezen, en kan altijd onder controle worden gehouden. Persoonlijke verzorging moet erop gericht zijn om de kwaliteit van leven en het zelfvertrouwen van mensen te verbeteren door continentie te behouden of herstellen, of door incontinentie te managen met speciale producten.

Het vaststellen van het type en de oorzaak van incontinentie is de eerste stap om tot goede begeleiding en advies te komen. TENA heeft meer dan 50 jaar ervaring in continentiezorg, motiveert mensen en biedt producten en diensten. We werken met u samen om op maat gemaakte continentiezorg te bieden die de kwaliteit van leven voor mensen verbetert. Want samen maken we een verschil.

Download onze infographic 10 belangrijke feiten over incontinentie.