Zo kies je het meest geschikte TENA-product

Het juiste TENA-product kiezen

TENA heeft een uitgebreid assortiment beschermende- en huidverzorgingsproducten. Voor nagenoeg elke cliënt met incontinentie is er een ideale oplossing: Voor alle soorten en hoeveelheden van incontinentie en voor de verschillende situaties voor jouw cliënten. Van discrete kleinere verbanden speciaal voor vrouwen of voor mannen, beschermend ondergoed tot veilige incontinentiebroekjes met een plakstrip en incontinentieverbanden met een heupbandsysteem voor het verlies tot meer dan een blaasinhoud. Voor overdag en ’s nachts.

6 TENA producten op een rij

Waarop baseer je de productkeuze?

Wat precies het meest geschikte TENA-product is, wordt bepaald door verschillende factoren:

Mate van incontinentie

Of jouw cliënt nu enkele druppels urine verliest of de gehele blaasinhoud, voor elke hoeveelheid is er een geschikt product. Deze mate van absorptie wordt op elke TENA-verpakking weergegeven door de druppelindicatie. Van een halve druppel bij een TENA Discreet inlegkruisje tot druppelindicatie 9 bij het meest absorberende TENA ProSkin Flex Ultima.

Omvang/kledingmaat van de cliënt

Voor de verbanden TENA Discreet, TENA Men en TENA Comfort is de omvang/kledingmaat niet relevant, dit zijn verbanden die in aansluitend ondergoed of in een speciaal TENA ProSkin Fix-broekje worden gedragen. De TENA incontinentiebroekjes (incontinentieondergoed voor vrouwen, incontinentiebroekjes voor mannen en uniseks incontinentiebroekjes) en het TENA Fix broekje, zijn in verschillende maten te verkrijgen van XS tot 3XL (bariatric). 

Ook de TENA ProSkin Slip incontinentiebroekjes met plakstrips en TENA ProSkin Flex incontinentieverbanden met een heupbandsysteem zijn in verschillende omvang/kledingmaten beschikbaar. De maten herken je aan de Easy-Select kleurcodering die is opgenomen op alle producten en verpakkingen van TENA ProSkin Flex, TENA ProSkin Comfort & TENA ProSkin Slip. Bij TENA ProSkin Flex en TENA ProSkin Slip dient deze kleurbalk ook om het product in het midden van het lichaam te positioneren waardoor het verband juist wordt gefixeerd.

Persoonlijke mogelijkheden & wensen van de cliënt

De ene cliënt draagt liever aansluitend eigen ondergoed met een verband, de andere cliënt vindt een incontinentiebroekje prettiger. Ook kan een verminderde handfunctie of cognitief begrip bepalend zijn bij de productkeuze. Dan zijn incontinentiebroekjes makkelijker in het gebruik.

De ervaring van comfort, discretie en zekerheid is voor iedereen verschillend. Door open te communiceren kun je achter de wensen van jouw cliënt komen.

Persoonlijke omstandigheden van de cliënt (& mantelzorger)

Persoonlijke omstandigheden zijn een belangrijk factor bij de keuze van een product. Wat is het zorgniveau dat nodig en gewenst is? Is de cliënt zelfredzaam of moet men geholpen worden door jou of een mantelzorger? Kies in het laatste geval voor een product dat eenvoudiger en meer ergonomisch te verschonen is (zoals TENA ProSkin Flex). Woont de cliënt alleen of met een mantelzorger? Is er sprake van mentale gezondheidsuitdagingen? 

Verliest de cliënt (veel) urine ’s nachts? Kies een product dat voldoende absorbeert en waarmee men de hele nacht door kan slapen. Dit komt de nachtrust van zowel de cliënt als de (mantel)zorger ten goede.

TENA Keuzekaart: een handig hulpmiddel!

TENA maakt het je graag gemakkelijker. Daarom hebben wij een TENA Keuzekaart ontwikkeld. Je kunt hem downloaden via TENAnet.nl, de portal met nog veel meer handige hulpmiddelen. Als je nog niet over inloggegevens beschikt, kun je een account aanvragen.

TENAnet en keuzekaart

Hoe leg je de TENA-producten aan?

Op alle TENA-verpakkingen is de gebruiksaanwijzing van het product opgenomen. De verbanden die in eigen ondergoed gedragen worden blijven goed op hun plaats dankzij de plakstrip. 

Voor TENA ProSkin Flex, Slip, Comfort en Pants zijn bovendien instructievideo’s  gemaakt.