Productkeuze is essentieel

Het brede assortiment van TENA biedt voor nagenoeg elke incontinente cliënt een ideale oplossing. Wat precies een passend product is, wordt bepaald door verschillende factoren, zoals: 

  • Mate van incontinentie
  • Omvang/ kledingmaat van de cliënt
  • Persoonlijke wensen en omstandigheden van de cliënt
  • Het continentiebeleid van een instelling (doorslaapbeleid, motiveren van zelfstandigheid bij cliënten, enzovoort) 

TENA heeft een aantal hulpmiddelen ontwikkeld om de productkeuze te vergemakkelijken, bijvoorbeeld de 'Keuzekaart'. Dit is een handige en overzichtelijke kaart waarop u in één oogopslag het complete assortiment kunt zien met bijbehorende producteigenschappen, absorptiecapaciteiten en logistieke gegevens. 

Klik hier voor de filmpjes van de aanlegtechnieken van alle TENA incontinentieproducten.

Easy-Select kleurcodering

Om de verbanden en hun bijbehorende absorptieniveau snel te herkennen, zijn ze voorzien van het Easy-Select kleurcodering-systeem en een uniform druppelindicatie-systeem. Elk absorptieniveau heeft zijn eigen kleur en aantal druppeltjes. U vindt deze kleurcodering en druppelindicatie terug op alle verpakkingen én op de verbanden van TENA Flex, TENA Comfort en TENA Slip. Bij TENA Flex en TENA Slip dient deze kleurbalk ook om het product in het midden van het lichaam te positioneren waardoor het verband juist wordt gefixeerd. 


Ingewikkelde problematiek?

In de praktijk loopt u er misschien wel eens tegenaan: een cliënt die te vaak een lekkage heeft, een cliënt die geen enkel product accepteert. U en uw collega's hebben alles geprobeerd... maar het probleem is nog niet opgelost. Schroom niet om deze uitdaging met TENA te bespreken. Door haar jarenlange ervaring kan de TENA Continentieverpleegkundige u mogelijk uitkomst bieden. Samen maken we het verschil!