Uw stappenplan naar meerwaarde

Meer toegevoegde waarde met TENA Solutions

De zorgvraag en de werkdruk van zorgmedewerkers nemen toe, budgetten en middelen staan onder druk en duurzame nieuwe werkwijzen zijn meer dan ooit nodig. Om de druk te verlichten, hebben we nieuwe oplossingen ontwikkeld die hulp bieden bij het verlenen van optimale (in)continentiezorg: TENA Solutions. 

Onze totaalaanpak voor continentie- en huidzorg levert de grootste meerwaarde op voor uw zorgvragers, zorgmedewerkers, de zorgorganisatie en het milieu. Met TENA Solutions profiteert iedereen.

Wat vindt u ervan als TENA Solutions u helpt om ...

 • Huidirritatie te verminderen met 47%1?
 • Personeelstevredenheid te verbeteren met 79%2?
 • Lekkages te verminderen met 44%3?
 • Een vermindering van de CO2-voetafdruk met 15% te realiseren na een beoordeling met TENA SmartCare Identifi™4?
Neem contact met ons op
Wat vindt u ervan als TENA Solutions u helpt om ...

Meerwaarde creëren bij incontinentiezorg

Een professionele verzorgende en een oudere mannelijke cliënt met een rollator lopen door een gang in een zorginstelling

Dit is TENA Solutions

Met uw zorgverlening als basis hebben we een totaalaanpak ontwikkeld die bestaat uit onze TENA ProSkin absorberende- en huidverzorgingsproducten, praktische TENA hulpmiddelen, training en ondersteuning. En… niet te vergeten onze grensverleggende TENA SmartCare™ digitale oplossingen. Een totaalpakket, speciaal ontworpen om de zorgverlening te optimaliseren én individuele zorg verder te verbeteren.

TENA-Solutions-web-Pathway-Assessment-new-helix-500x500.png

Continentiebeoordeling

De individuele behoeften van een zorgvrager in kaart brengen

Door onderstaande TENA hulpmiddelen te combineren heeft u inzicht in de mate van incontinentie, het plaspatroon en de behoeften van elke individuele zorgvrager. Het stelt u in staat om een continentiezorgplan op maat te maken waarmee u de zorgvrager optimaal ondersteunt.

 • TENA Blaasdagboek 
 • TENA Continentiebeoordeling
 • TENA Huidevaluatie, gids voor IAD-preventie en -behandeling 

Een oudere mannelijke cliënt zit op een stoel in een zorginstelling

Zorgplan

Een continentiezorgplan op maat

De resultaten van de continentiebeoordeling worden gebruikt om een zorgplan op maat op te stellen. Door de activiteiten uit het zorgplan in de praktijk uit te voeren wordt het comfort, de waardigheid en het welbevinden van zorgvragers verbeterd, met behoud van kwaliteit van leven.

 • TENA Zorgplan
 • TENA Productkeuze
 • TENA Best practices voor persoonlijke hygiëne
 • TENA Best practices voor continentiezorg
 • TENA Best practices voor optimale gezondheid van de darmen
 • TENA Best practices preventie en behandeling IAD
 • TENA SmartCare Identifi­TM

TENA-Solutions-web-Pathway-Care-delivery-new-helix-500x500.png

Uitvoering

Borgen van het zorgplan in de dagelijkse zorgroutines

Continentiezorg op maat wordt verleend met proactieve toiletroutines met TENA-producten en TENA SmartCare™, afgestemd op de individuele behoeften van de zorgvrager. TENA geeft ook training en ondersteuning. Een goed geborgd zorgplan optimaliseert tijd en middelen, verbetert de kwaliteit van de zorg en verlaagt de kosten.

Vier blauwe oplopende pijlen met een blauwe TENA swoosh achtergrond

Monitoring & evaluatie

Zorgresultaten monitoren & evalueren

Het zorgplan wordt regelmatig geëvalueerd. Zo kunnen eventuele verbeterpunten in kaart worden gebracht. Hiervoor is het TENA Evaluatie- en opvolgingsverslag bedoeld: met dit hulpmiddel kunnen zorgmedewerkers gemakkelijk onderling wijzigingen communiceren en het management informeren over de stand van zaken van de continentiezorg.

 • TENA Evaluatie- en opvolgingsverslag
 • TENA Index Rapportage
 • TENA SmartCareTM Monitor Report

“De TENA SmartCare Change Indicator™ is een waardevol product en biedt voordelen voor de zorgvragers, de zorgverleners én de zorgorganisatie!”

Garth,
Executive director,
Valley Elder Care

De volledige waarde van TENA Solutions

 

Wanneer TENA Solutions wordt geïmplementeerd in uw zorgroutines, kan dit meerwaarde creëren op een aantal gebieden. Voor de kwaliteit van leven van de zorgvragers, de tevredenheid van de medewerkers, de efficiëntie van de zorg en voor het nastreven van duurzamer werken.

“De zorgmedewerkers hebben aan het einde van hun dienst meer voldoening van hun werk. Ze hebben meer taken afgerond en hebben niet meer het gevoel dat ze de hele nacht met stress hebben gewerkt.”

Jess, Hoofd Verpleging, Valley Elder Care, Canada

“De toegang tot een ruimer assortiment incontinentieproducten heeft geleid tot minder lekkages en een verbeterd welzijn voor de zorgvragers.”

Dr. Carlo Del Prato, Vice President Elect, regionale afdeling Liguria, SIGOT, de Italiaanse geriatrische vereniging (voormalig directeur gezondheid bij Coopselios, Reggio Emilia, Italië)

Ons volledig assortiment

Verwijzingen

 1. Essity data in file: Alle statistieken zijn gebaseerd op gemiddelde percentages van tussen 85 en 181 wereldwijde casestudies van TENA Solutions voornamelijk in Europa, maar ook in de VS, Canada en China. 2011-13.
 2. Essity data in file (enquêtes onder medewerkers): Alle statistieken zijn gebaseerd op gemiddelde percentages van tussen 85 en 92 wereldwijde casestudies van TENA Solutions (met 936 - 1020 respondenten afhankelijk van de vraagstelling) voornamelijk in Europa, maar ook in de VS, Canada en China. De resultaten variëren tussen landen en zorgorganisaties. 2012-14.
 3. ARCTICC-studie naar TENA SmartCare Identifi™ door University of Alberta, Canada, 2018 - data in file, voorgelegd voor ‘peer reviewed’ publicatie.
 4. ‘CO₂-voetafdruk in gebruik’ omvat de CO₂-voetafdruk van de absorberende producten én de was als gevolg van lekkages, gekoppeld aan de continentiezorg. Het resultaat is gebaseerd op een klinische studie (data in file) en een Life Cycle Assessment, uitgevoerd door Essity en geverifieerd door een onafhankelijke derde partij. De aannames over lekkages overdag en ‘s nachts, die verschillende hoeveelheden was opleveren, zijn gebaseerd op interne data in file van Essity. De milieu-impact van de absorberende producten is gebaseerd op grondstoffen, productie, transport en afvalverwerking.