TENA ondersteunt het behouden van een gezonde huid

Gezonde huid bij urineverlies

Het behouden van een gezonde huid bij incontinentie is een essentieel onderdeel van de continentiezorg die jij levert. Zowel te veel of te weinig vocht kan het evenwicht van de huid verstoren en kan tot huiddefecten en gebrek aan comfort leiden. Langdurig contact met vocht of fecale enzymen verhoogt het risico op het ontwikkelen van Incontinentie Geassocieerde Dermatitis (IAD) en dit is weer een onafhankelijke risicofactor voor het ontstaan van doorligwonden. 

Naast natuurlijke vochtbalans is ook de pH-balans van de huid een belangrijke factor voor een gezonde huid. Door vochtophoping, warmteontwikkeling of traditionele zeep, kan de pH-balans verstoord worden, met huiddefecten als gevolg.

De TENA ProSkin 3 stappen-aanpak brengt continentie- en huidzorg samen

Het assortiment van TENA ProSkin met absorberende- en huidverzorgingsproducten is ontwikkeld om de gezondheid van de huid te ondersteunen voor mensen met incontinentie. Alle TENA ProSkin incontinentieproducten zijn ademend waardoor vocht kan verdampen terwijl urine nog steeds effectief wordt opgevangen. Zo helpen TENA-incontinentieproducten de natuurlijke vochtbalans van de huid te behouden.

Het driestappenplan van TENA ProSkin
Stap 1: de huid drooghouden

Stap 1: Houd de huid droog met de absorberende producten met FeelDry Advanced™ van TENA ProSkin

Kies een het TENA ProSkin incontinentieproduct dat goed past bij het mobiliteitsniveau, de lichaamsgrootte en -vorm van jouw cliënt. Daarnaast is het essentieel dat het product ook correct wordt aangebracht en verschoond op het moment dat het volledig verzadigd is. Bij fecale incontinentie altijd zo snel mogelijk verschonen! Reinig de huid voordat een nieuwe product wordt aangebracht

Stap 2: de huid schoonhouden

Stap 2: Houd de huid schoon, kies uit het brede TENA ProSkin-assortiment Wet Wipes, Wash Cream, Wash Mousse of Verzorgend Wassen.

Om irritaties aan de huid in het genitale gebied te voorkomen, is het essentieel om de natuurlijke pH-balans van de huid te behouden. Gebruik altijd de juiste producten en zorg dat de huid na het reinigen droog is.

Stap 3: de huid verzorgen & beschermen

Stap 3: Bescherm de huid door TENA ProSkin Barrier Cream of TENA Zinc Cream en verzorg de huid met TENA ProSkin Body Lotion

Gebruik een TENA ProSkin Barrier Cream in situaties waarin de huid extra bescherming nodig heeft. Hierbij wordt er een extra laag op de huid aangebracht die de huid beschermt tegen overmatig vocht en irriterende stoffen zoals urine en ontlasting. Omdat de barrièrecrème transparant is, kan je de huidconditie na het aanbrengen gemakkelijk blijven beoordelen. 

TENA ProSkin Zinc Cream is een verzachtende crème met een beschermend effect: het bevat 10% zinkoxide, koolzaadolie en vitamine E. Breng een dun laagje aan bij de behandeling van geïrriteerde huid bij elke productverschoning, totdat de irritatie verdwijnt. 

Indien nodig kan het lichaam gehydrateerd worden met TENA ProSkin Body Lotion om de huid zacht en glad te houden en jeuk te voorkomen.

De 3 stappen-aanpak maakt het leven van jouw cliënten comfortabeler en waardiger. Daarnaast geeft het jou meer tijd voor andere aspecten van de zorg, want je hoeft minder tijd aan behandeling van huiddefecten te besteden. Lees meer over TENA ProSkin

Ken je Verzorgend Wassen al?

Met TENA Verzorgend Wassen bied je jouw cliënten een innovatieve wasroutine met kant-en-klare met lotion geïmpregneerde washandjes. Afspoelen en afdrogen is niet nodig. Ideaal voor jouw cliënten die: 

  • Revalideren, ter bevordering van de zelfstandigheid 
  • Minder mobiel zijn 
  • Angst hebben voor wassen met water 
  • Bedlegerig en/of in de laatste levensfase zijn

Verzorgend wassen volgens TENA

TENA ProSkin is geaccrediteerd door de Skin Health Alliance: zo kun je er op vertrouwen dat óók toonaangevende deskundigen op het gebied van gezondheid van de huid overtuigd zijn van de kwaliteit van TENA.