Gezondheid van de huid en incontinentiezorg zijn op natuurlijke wijze met elkaar verbonden. Als de lucht binnenin een incontinentieproduct te vochtig wordt, kan dit wrijving, celverlies en groei van micro-organismen veroorzaken. Dankzij het ademend vermogen  is hier bij onze producten geen sprake van en kan het vocht verdampen terwijl urine nog steeds effectief wordt opgevangen.

Speciaal ontworpen met ouderen in gedachten

Ademend vermogen is met name belangrijk in de ouderenzorg. Dit komt omdat onze huid naarmate we ouder worden dunner en kwetsbaarder wordt en minder snel herstelt. Ouderen moeten vaak de hele dag door incontinentieproducten dragen, waardoor hun huid een groter risico loopt op overmatige hydratatie.

Daarom hebben wij ConfioAir™ ademende technologie ontwikkeld; om de huid te helpen zijn natuurlijke vochtbalans te behouden. Ons onderzoek heeft aangetoond dat bijna 88% van onze zorgverleners zegt dat TENA Slip met ConfioAir™ niet alleen luchtiger aanvoelt, maar dat het ook de gezondheid van de huid bevordert.

Speciaal ontworpen met ouderen in gedachten

Zo werkt onze ademende technologie

ConfioAir™ ademende technologie heeft een superabsorberende kern die bedekt is met een topsheet die urine doorlaat. Aan de achterzijde van het product zit een vel met microporiën dat damp doorlaat en vocht vasthoudt. Bij urineverlies wordt de urine binnengelaten door de topsheet en wordt het snel ingesloten door de superabsorberende kern. Hier blijft het goed zitten, ook wanneer de gebruiker neerzit.

Wanneer een incontinentieproduct wordt gedragen, wordt er een microklimaat gecreëerd tussen de huid en het product. Dit microklimaat is van invloed op het vochtgehalte van de huid. Als er geen lucht door het product kan stromen, zal de huid een overmaat aan vocht opnemen en zal deze kwetsbaar worden.

Zo werkt onze ademende technologie

1. Huid

2. Microklimaat

3. Huidlaag

4. Absorptielaag

5. Ademende buitenlaag

Betere huidverzorging met TENA-producten

Naast het gebruik van ademende incontinentieproducten, kan de huid het beste gezond worden gehouden door preventieve maatregelen en de juiste hygiëneroutine. We hebben verschillende producten die samen gebruikt kunnen worden om de gevoelige huid te beschermen.

Zorg er voor het beste resultaat voor dat u:

  • De huid reinigt met de TENA Wet Wash Gloves of TENA Wash Cream
  • Hydrateert met TENA Skin Lotion
  • Beschermt met TENA Barrier Cream
  • ConfioAir™ ademende technologie gebruikt met de juiste pasvorm