Incontinentie en hygiëne

Incontinentie en hygiëne

Hygiëne is een belangrijk onderdeel als u voor een incontinent iemand zorgt. Hier kunt u een groot, positief verschil maken. 

Waarom is hygiëne zo belangrijk?

De huid van ouderen is al kwetsbaar. En door kan de huid nog zwakker worden. Dit kan gebeuren als het vocht van urine en/of ontlasting achterblijft op de huid van uw naaste. De huid kan dan geen beschermende barrière meer vormen. Als gevolg hiervan kan deze beschadigd raken. Wanneer de huid open is kunnen bacteriën binnendringen en onprettige uitslag veroorzaken.

Waarom geen normale zeep?

Regelmatig wassen lost het probleem niet op. Als de huid frequent met normale zeep en water gewassen wordt, kan de situatie verergeren. Wassen met normale zeep kan de huid uitdrogen, waardoor deze nog verder verzwakt raakt. Dit kan uitslag veroorzaken, en in combinatie met kan dit het vermogen van de huid om infectie te voorkomen, verminderen. 
 
Hoewel dit allemaal heel onprettig klinkt, zijn er verschillende manieren waarop u kunt helpen goed voor de huid van uw naaste te zorgen.

Huidverzorgingstips voor u en uw naaste

Voor veel verzorgenden is de wasroutine eenvoudiger geworden door traditionele reiniging met water en zeep te vervangen door producten die reinigen én verzorgen. Deze producten verlichten de oudere huid omdat er niet steeds met water wordt gewassen, wat de huid kan uitdrogen. 
 
Onze TENA Wet Wash Gloves en TENA Wash Cream zijn milde reinigingsproducten die de oudere huid hydrateren en beschermen.
 
In het assortiment producten voor verzorgend wassen is zelfs een shampookapje te vinden. Dit is vooral handig voor verzorgenden van wie de naaste het grootste deel van de tijd in bed doorbrengt. Om te zorgen dat het haar van uw naaste lekker ruikt en fris aanvoelt, probeer dan onze TENA Shampoo Cap.
 
Het is geen nieuws dat voor onprettige geurtjes kan zorgen, waardoor uw naaste zich ongemakkelijk kan voelen. Ons assortiment TENA-producten voor verzorgend wassen helpt uw naaste niet alleen met een fris gevoel maar rekent ook af met onaangename geurtjes. 
 
Om het douchen van uw naaste nog eenvoudiger te maken, kunt u multifunctionele producten gebruiken, zoals onze TENA-shampoo en douchegel. Hierdoor hoeft u slechts één product te gebruiken in plaats van twee, zodat u tegelijkertijd de huid en de haren van uw naaste kunt verzorgen.
 
Door verschillende soorten wegwerp washandjes en bij de hand te hebben, kunt u de dagelijkse hygiëneroutine van uw naaste eenvoudiger maken. 
 
  • Wegwerpwashandjes -Wet Wash Gloves - verlagen het risico op kruisbesmetting, wat soms kan voorkomen met herbruikbare handdoeken.
  • Vochtige reinigingsdoekjes - Wet Wipes - voor eenmalig gebruik zijn ook heel handig voor snel opfrissen tussen douchebeurten in

Een handige checklist

Het is goed om voorbereid te zijn als uw naaste hulp nodig heeft bij het wassen. Hieronder vindt u een lijst van zaken die handig zijn om bij de hand te hebben, thuis of onderweg. Met behulp van deze producten kan uw naaste zich de hele dag fris en comfortabel voelen.
 
  • Wet Wash Gloves
  • Wegwerpwashandjes
  • Extra ondergoed, extra producten voor incontinentiebescherming (TENA Slip/Flex of ondergoedvarianten in geval van ongelukjes in huis of onderweg) 
  • Milde reinigingslotion of gel voor gebruik met of zonder water (vooral als uw naaste regelmatig ongelukjes heeft of als u zich buitenshuis bevindt)
  • Extra grote plastic zakjes (voor bevuilde kleding en/of gebruikte producten voor incontinentiebescherming)