Het behouden van een gezonde huid

Het behouden van een gezonde huid

U kunt helpen de huid van uw naaste gezond te houden en het risico op beschadiging verminderen. Zeker ook bij . Preventieve huidverzorging kan huidletsel en irritatie helpen voorkomen en draagt daardoor bij aan de algemene gezondheid en welzijn. Misschien hebt u al een dagelijkse huidverzorgingsroutine ontdekt die bij de gevoeligheid van hun huid past. Maar het kan nooit kwaad om meer te weten te komen over de zorg voor hun kwetsbare huid.

Hoe de huid verandert

Misschien hebt u gemerkt dat de huid van uw naaste met de jaren is veranderd. Naarmate we ouder worden, raakt de huid vet kwijt en is hij niet meer zo glad als voorheen. De huid wordt dunner en zwakker. Het kan langer duren voordat schrammen, sneetjes of blauwe plekken genezen. 
 
Verschillende factoren kunnen de huid op de lange termijn beschadigen: 
  • gezondheid
  • roken 
  • droge lucht
  • niet genoeg water drinken
  • stress
  • jaren van zonnebaden
  • veranderingen in de huidconditie kunnen ook het gevolg zijn van een gebrekkige voeding
Met de jaren produceert de huid bovendien minder natuurlijke beschermende oliën. Dit kan zorgen voor rimpels, droge plekken en ouderdomsvlekken. 
 
Al deze factoren vormen een risico voor de huid van ouderen. Daarom is het belangrijk de huid van uw naaste zo goed mogelijk te beschermen tegen . Urine en/of ontlasting kunnen de huid beschadigen als dit niet wordt gecontroleerd. De gebieden die de meeste bescherming nodig hebben zijn de heupen, genitaliën en tussen de bekken en het rectum (perineale huid).

Kwetsbare huid beschermen

Veel oudere incontinente mensen hebben last van een bepaalde huidaandoening (incontinentie gerelateerde dermatitis, IAD). Dit heet perineale dermatitis en kan onaangename uitslag veroorzaken. Het gebeurt wanneer de huid te veel in contact komt met het vocht en de stoffen van urine en ontlasting. Hierdoor wordt de huid geïrriteerd en raakt hij beschadigd. 
 
Het goede nieuws is dat u uw naaste hiertegen kunt beschermen. En als ze er al last van hebben, kunt u de situatie verbeteren zodat ze zich beter voelen. Lees over meer tips voor huidverzorging.

TENA ProSkin 3-stappen aanpak

heeft een grote impact op de huid, daarom is het voorkomen van huidirritatie essentieel. U zult misschien denken dat regelmatig wassen voldoende hygiëne biedt. Maar als de huid frequent gewassen wordt met normale zeep en water kan dit de huid juist zwakker maken. Traditionele zeep droogt de huid uit met als mogelijk gevolg uitslag of een huidinfectie.
CGR_ProSkin_3stappen_1000x480.jpg

Onze jarenlange deskundigheid heeft uitgewezen dat deze drie stappen de belangrijkste principes vormen voor het behoud van de natuurlijke gezondheid van de huid: 

  1. Houd de huid droog met de absorberende producten met FeelDry Advanced™ van TENA ProSkin
  2. Houd de huid schoon met Verzorgend Wassen producten van TENA ProSkin, zoalsTENA Wet Wash Gloves
  3. Bescherm de huid met TENA Barrier Cream of TENA Zinc Cream en verzorg de huid met bijvoorbeeld TENA Body Lotion

Andere praktische tips

Voor meer tips over hoe u kunt helpen de intieme huid van uw naaste (perineum) gezond te houden, download dan onze hygiëneroutine (pdf in Engels) .