Aandrangincontinentie bij vrouwen

Speurt u iedere nieuwe kamer af op zoek naar het dichtstbijzijnde toilet? Voelt u bijna altijd de aandrang om te plassen, ook al bent u net gegaan? Wordt u 's nachts meerdere malen wakker om naar het toilet te gaan?
 
De veelvoorkomende en altijd plotselinge aandrang tot plassen, die kan leiden tot ongewenst urineverlies, wordt genoemd. Dit wordt ook wel een met zo nu en dan ongewenst urineverlies genoemd. Soms is de precieze oorzaak van dit soort urineverlies niet bekend, maar men denkt dat de receptoren in de blaasspier onjuiste signalen versturen naar de hersenen en aangeven dat de blaas voller is dan dat hij werkelijk is. 
 
Er zijn een aantal zaken die van invloed kunnen zijn op aandrangincontinentie, bijvoorbeeld te veel of te weinig drinken, een urineweginfectie, en medicatie. 
 
Bij aandrangincontinentie kunt u het volgende proberen:
 
  • meer of minder drinken dan u normaal gesproken doet
  • koffie, zwarte thee en energiedrankjes vermijden, die de blaas kunnen irriteren 
 
De meeste vrouwen pakken de symptomen van aandrangincontinentie aan met beschermend incontinentieverband of ondergoed. Bij TENA hebben we jaren besteed aan onderzoek en ontwikkeling om producten te creëren die zorgen dat u zelfverzekerd blijft. Met onze unieke techniek wordt de urine van het oppervlak weggevoerd naar de kern, waar het wordt vastgehouden. Ga naar onze productpagina om het beste product voor u te vinden, of bestel een gratis proefpakket.