6 tips voor omgaan met incontinentie tijdens het sporten

Leven met heeft aardig wat uitdagingen. Sporten is er één van. Of u nu in een yogales zit, gewichten heft in de sportschool of gewoon gaat hardlopen, urineverlies kan overal en op elk moment voorkomen bij vrouwen van alle leeftijden. Maar dit hoeft u niet in de weg te staan om de oefeningen te doen die u graag wilt doen.  

Waarom lek ik urine tijdens het sporten?

tijdens het hardlopen of sporten komt voornamelijk door . Urineverlies kan ook optreden tijdens het lachen, niezen of gewoon opstaan – in feite elke soort activiteit die fysieke inspanning vereist, zelfs als het onbedoeld is. Hoewel vrouwen van alle leeftijden last kunnen hebben van incontinentie. Het komt het vaakst voor na een bevalling. Hier zijn een paar handige tips om tijdens het sporten om te gaan met urineverlies en om actief te blijven. 
 
1. Verstevig uw bekkenbodem met Kegeloefeningen 
 
Kegeloefeningen, ook bekend als , zijn één van de meest effectieve manieren om de darm- en blaasfuncties te verbeteren en te behouden. Een zwakke bekkenbodem kan u vatbaarder maken voor tijdens het sporten, maar met slechts vijf minuten aan Kegeloefeningen per dag kunt u incontinentie aanzienlijk verminderen. Bekijk hier onze stapsgewijze handleiding. Of download een fitnessapp met bekkenbodemoefeningen.  
 
2. Let goed op wat u drinkt 
 
Hoewel het belangrijk is om gehydrateerd te blijven, vooral tijdens het sporten, kunt u overwegen om geen cafeïnehoudende dranken (bijv. koffie, frisdrank, thee) te drinken voordat u gaat sporten. Cafeïne kan gevoelens van urgentie veroorzaken en ertoe leiden dat u vaker naar het toilet moet. 
 
3. Gebruik een pessarium of een tampon 
 
Door een tampon te gebruiken ondersteunt u de urinebuis, wat kan helpen om urineverlies door stressincontinentie te voorkomen. Een pessarium, dat normaal gesproken wordt gebruikt door vrouwen die last hebben van een verzakking van het bekkenorgaan of intravaginale hulpmiddelen die de urinebuis ondersteunen, kunnen ook stressincontinentie verlichten. 
 
4. Bescherm uzelf met incontinentieverbanden of -broekjes
 
Het spreekt voor zich dat als u urineverlies ervaart, onze discrete incontinentieproducten de beste bescherming bieden om lekken en ongewenste geurtjes te voorkomen, zodat u met een gerust hart op de loopband kunt trainen. 
 
5. Train uw blaas opnieuw
 
Neem de controle over uw blaas door niet elke keer naar het toilet te rennen wanneer u de drang voelt om te plassen. Net als elke spier in uw lichaam, kan uw blaas worden getraind. Probeer de tijd voordat u naar het toilet gaat te verlengen en werk langzaam naar langere perioden toe.  
 
6. Leeg uw blaas  
 
Als u last hebt van urineverlies tijdens het sporten, kunt u proberen om er een gewoonte van te maken uw blaas te legen voordat u gaat trainen. Door maaltijden te kiezen die goed zijn voor uw spijsvertering, voelt u zich minder opgeblazen voordat u gaat trainen.  

Wat u ook doet, stop niet met sporten.

Zoals u kunt zien, zijn er veel manieren om uw urineverlies onder controle te houden terwijl u een actieve levensstijl leidt. Door een aantal van uw gewoontes te veranderen en onze beschermende incontinentieproducten te gebruiken, kunt u het vertrouwen krijgen om te doen wat u wilt en te zijn wie u bent.