Veelgestelde vragen

Hebt u algemene vragen over of specifiek bij mannen? Hieronder staan de meest voorkomende vragen die andere mannen ons stelden.

Heb ik nu voor altijd ongewenst urineverlies?
Niet per definitie. De symptomen kunnen worden verminderd afhankelijk van het soort ongewenst waar u mee te maken heeft. Raadpleeg uw arts voor een duidelijke diagnose of om te achterhalen welke behandeling voor u werkt.
Moet ik voor altijd stoppen met het drinken van koffie?
Nee, maar het is beter om de hoeveelheid koffie die u drinkt te verminderen. Cafeïne en alcohol zijn twee van de meest voorkomende boosdoeners die ervoor zorgen dat de hoeveelheid ongewenst toeneemt.
Wanneer ervaar ik resultaat van de bekkenbodemoefeningen?
Dit is afhankelijk van uw huidige conditie, maar het is goed om u te realiseren dat het tijd kost voordat u resultaat kunt zien van de bekkenbodemoefeningen. Houd er rekening mee dat de oefeningen zorgen voor een verbetering op de lange termijn en niet op de korte termijn, dus geef het wat tijd en houd in uw achterhoofd dat het een aantal weken kan duren voordat u enige verbetering ervaart. Er zijn ook fysiotherapeuten die zich bezighouden met bekkenbodemoefeningen, dus aarzel niet om er een te raadplegen.
Hoe weet ik welk product van TENA ik moet gebruiken?
Indien u onzeker bent over het product dat u het eerst wilt proberen, raad ik u aan om het Keep Control-proefpakket van TENA te proberen. Dit pakket bevat gratis proefverpakkingen van TENA zodat u de keuze hebt om de selectie van producten eerst thuis uit te proberen voordat u iets koopt. Het is ook goed om uw dokter om advies te vragen, aangezien hij of zij misschien weet welk product het beste voor u kan werken.
Waarom krijgen sommige mannen last van ongewenst urineverlies?
Ongewenst kan om vele verschillende redenen optreden en het is belangrijk om te beseffen dat het vaak voorkomt onder mannen. Sterker nog, 1 op de 4 mannen boven de 40* heeft last van enige vorm van ongewenst urineverlies. De onderliggende oorzaken verschillen van man tot man, maar de meest voorkomende oorzaken hebben onder andere te maken met verzwakte , leeftijd, obesitas of een vergrote . In sommige gevallen gaat het om een erfelijke aandoening. Het is belangrijk dat u uw dokter raadpleegt om erachter te komen wat bij u de oorzaak is.
*Gebaseerd op een onderzoek uitgevoerd door SCA in 2012 onder mannen boven de 40 in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Rusland en Mexico. Beschikbare gegevens zijn niet gepubliceerd.
Is incontinentie een teken van prostaatkanker?
Het is een gebruikelijke misvatting dat druppels en stroompjes tekenen van prostaatkanker kunnen zijn. Hoewel er niet zo veel vroege waarschuwingstekens voor zijn, kunnen familiegeschiedenis en dieet beide een risicofactor vormen. Als u zich zorgen maakt over uw risico’s of eventuele symptomen die u ervaart, bespreek dit dan met uw arts.
Ik heb een vergrote prostaat, moet ik me zorgen maken?
Prostraatgroei is normaal. Bij sommige mannen groeit het een beetje, maar bij andere mannen heel veel. In sommige gevallen kan een vergrote of goedaardige prostaathyperplasie (Benign Prostatic Hyperplasia, BPH) pijn of verminderde urinewegsymptomen veroorzaken, zoals onder andere aarzeling, een langzame stroom of dat het niet lukt om te plassen. Dit komt doordat de vergrote prostaat druk uitoefent op de blaas. Er zijn hiervoor goede behandelingen, dus als u zich zorgen maakt, kunt u bij uw arts terecht.