Incontinentieverbanden voor mannen – hoe vaak dient u ze verschonen?

Wanneer u te maken hebt met , is het belangrijk om de juiste producten te hebben. Maar het is net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat die producten correct worden gebruikt. TENA-verbanden voor mannen hebben een discreet, mannelijk ontwerp en bieden goede bescherming tegen lekken en ongewenste geurtjes. En wat het gebruik betreft, hier zijn enkele duidelijke antwoorden over hoe vaak u de verbanden moet verschonen, hoe u huidirritatie moet behandelen en hoe vaak u uw verbanden ’s nachts moet verschonen.

Hoe vaak moet u uw incontinentieverband verschonen?

Over het algemeen kunt u verbanden het beste 3-5 keer per dag verschonen. Maar dit kan variëren afhankelijk van factoren zoals de conditie van uw huid, de hoeveelheid ongewenst die u ervaart en het soort mannelijke incontinentieproduct dat u gebruikt. Het belangrijkste is om uw incontinentieproduct altijd te verschonen voordat het de absorptiecapaciteit overschrijdt. Dit voorkomt onbedoeld lekken en helpt problemen met huidhygiëne tegen te gaan die kunnen leiden tot ongewenste geurtjes, dermatitis of infecties.
 
Uw incontinentieverband moet altijd zijn aangepast aan uw persoonlijke situatie. Zorg ervoor dat u de juiste maat en het juiste absorptieniveau en verbandtype kiest, en dat het verband een nauwsluitende en comfortabele pasvorm heeft in de liesstreek. TENA biedt een uitgebreid assortiment mannelijke verbanden die ontwikkeld zijn voor verschillende omstandigheden, levensstijlen en absorptieniveaus.
TENA Men absorberende beschermer level 1 en level 2

TENA-verbanden voor mannen

Blijf droog en in controle – dag en nacht. Ontwikkeld voor een nauwe, comfortabele pasvorm met uitstekende bescherming.

Waarom verschonen sommige mannen droge incontinentieverbanden?

Hoewel alle TENA incontinentieproducten comfort en odour control bieden, is elke persoon anders, en sommige mannen – vooral degenen met een actieve levensstijl – kunnen ervoor kiezen om vaker hun verbanden te verschonen.
 
Zelfs als het verband niet echt nat is, wilt u het misschien af en toe vervangen voor een schoon en fris gevoel. Doe wat voor u het beste voelt. Onthoud dat u, bij het verschonen van incontinentieverbanden, de huid van uw perineum schoon en beschermd moet houden met de juiste producten.

Hoe behandelt u huidirritatie?

Langdurige blootstelling aan vocht kan huidbeschadiging veroorzaken, daarom is het belangrijk om uw incontinentieverband te vervangen voordat het te vol raakt. Mocht er toch irritatie optreden, was dan eerst de huid met de juiste producten en droog deze daarna af met een handdoek. Als het gebied schoon en droog is, breng dan een dunne laag barrièrecrème aan om de huid te beschermen. Raadpleeg uw (huis)arts als de irritatie aan blijft houden.

Hoe zit het met het ’s nachts verschonen van incontinentieverbanden?

’s Nachts is het een ander verhaal. Een goede nachtrust is ongelooflijk belangrijk voor de gezondheid van elke man, en uw incontinentieproduct moet daarbij helpen en deze niet verstoren.
 
De sleutel tot een comfortabelere nachtrust is een hogere absorptie. Bijvoorbeeld, TENA Men absorberende beschermer level 3-verbanden, met hun Dual Core Secure Absorption Zone, kunnen u helpen droog, vertrouwd en in controle te blijven, zowel overdag als ’s nachts.

U bent niet de enige

bij mannen komt extreem veel voor en is normaal. Toch gaat het gepaard met hardnekkige sociale stigma’s. Bij TENA werken we er hard aan om deze negatieve beeldvorming te veranderen en de acceptatie te verbeteren. Als u last hebt van incontinentie maar nog geen (huis)arts hebt geraadpleegd, bedenk dan dat het vragen om hulp in feite een teken van kracht is. Het kan ook een enorme opluchting zijn om iemand in uw omgeving in vertrouwen te nemen.
 
Ten slotte, door de juiste producten te gebruiken bent u voorbereid op dagelijkse uitdagingen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over lekken. En als het gaat om de vraag hoe vaak incontinentieverbanden verschoond moeten worden, denk er dan aan om A, ze altijd te verschonen voordat ze te nat worden, en B, om uw genitale gebied droog, schoon en beschermd te houden – voor een gezondere huid en een betere controle.