Het verhaal van Richard

Lees meer over Richards reis om zijn probleem met ongewenst te verbeteren.

IK BEN MIJN EIGEN PERSOONLIJKE TRAINER GEWORDEN

Richard , 66

Oké, we weten allemaal dat we niet eeuwig zullen leven. Desalniettemin kwam de diagnose prostaatkanker als een donderslag bij heldere hemel. In april 2011 heb ik mijn prostaatoperatie gehad en alles is goed gegaan. Direct na de operatie moest ik een katheter gebruiken. Dit was vrij rommelig, dus toen deze was verwijderd ging ik bij mijn uroloog langs om te praten over hoe ik zo snel mogelijk weer terug kon naar mijn normale leven.

Door de verwijdering van mijn waren mijn verzwakt, wat betekende dat ik de stroom van urine direct na de operatie niet kon stoppen. Ik kreeg een paar oefeningen mee en moest beschermers gebruiken die speciaal waren bedoeld voor mannen. In het begin voelde het een beetje raar om ze te gebruiken, maar ze waren erg discreet. En hoewel de beschermers niet opvielen, besloot ik toch om er zeer open over te zijn.

Tijdens mijn leven heb ik geleerd dat mensen dingen van je overnemen. Als je heel relaxed en open bent, dan reageren de meeste mensen op dezelfde manier. Desondanks loop ik niet echt te koop met mijn conditie, maar ik probeer niet beschaamd te lijken wanneer het onderwerp ter sprake komt. Het is een onontkoombaar feit waar ik gewoon mee moet leven, en dit probeer ik mensen ook duidelijk te maken.

Ik zorg dat ik mijn oefeningen blijf doen en ik ben mijn eigen persoonlijke trainer geworden. En het harde werken heeft zich terugbetaald. Het is zeker niet een snel herstel, maar omdat ik nog steeds vooruitgang zie blijf ik doorgaan. Mijn doel is om 3-4 uur door te komen zonder naar het toilet te hoeven gaan, en zonder gebruik te maken van beschermers. Ik ben nog lang niet klaar, maar het voelt goed dat ik veel delen van mijn leven weer gewoon terug heb.