Prostaatklachten en TENA

Terug naar overzicht

Veel mensen denken dat alleen voorkomt bij vrouwen. Maar niets is minder waar. Eén op de vier mannen boven de 40 jaar krijgt te maken met urineverlies. En naarmate men ouder wordt komt het steeds vaker voor. Er zijn verschillende oorzaken voor urineverlies bij mannen. Maar verreweg het grootste gedeelte (zo’n 75%) van de incontinentieklachten hangt samen met de . Denk hierbij aan een prostaatvergroting of na een prostaatoperatie. Er kunnen ook andere oorzaken zijn.

Heeft u urineverlies? Ga naar uw (huis)arts

De eerste stap die u zet, is een afspraak maken met uw (huis)arts. En niet alleen vanwege de vergoeding van producten. Uw incontinentie heeft een oorzaak en mogelijk is die oorzaak weg te nemen! Met goede oefeningen is blijvende vaak te verhelpen of sterk te verminderen. Uw (huis)arts bepaalt of u voldoet aan de voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen. Als de incontinentie bijv. slechts 3 maanden duurt worden er meestal géén producten vergoed.

Urineverlies na een prostaatoperatie

Eén op de vijf* mannen kan na een prostaatoperatie last krijgen van . Daarom krijgt men van de uroloog vaak het advies om voorafgaande aan de operatie naar een bekkenfysiotherapeut te gaan voor bekkenbodemoefeningen. U leert er uw te trainen. Ook kan een bekkenfysiotherapeut nà de operatie bezocht worden. Want als de bekkenbodemspieroefeningen niet afdoende zijn heeft deze therapeut mogelijk ook nog een aantal andere hulpmiddelen voor u zoals myofeedback of elektrostimulatie.

Kies het juiste product: TENA Men, speciaal voor mannen ontwikkeld

Behoud de controle met TENA Men. TENA’s speciaal voor mannen ontwikkelde incontinentieproducten bieden goede bescherming en dragen heel discreet. Of u nu enkele druppels verliest of grotere hoeveelheden, er is voor iedere situatie een TENA Men-product . Van verbanden die in goed aansluitend ondergoed gedragen worden tot broekjes die dragen en eruit zien als ondergoed.

 
 

Wilt u advies? Bel GRATIS de TENA advieslijn: 0800 - 0227500

 
 

TENA Men zelf kopen of vergoed krijgen

Zoals hierboven aangegeven: uw (huis)arts bepaalt of u voldoet aan de voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen. Als de bijv. van kortdurende aard is worden er meestal géén producten vergoed. Als u TENA Men zelf wilt kopen, kunt u terecht bij (online) drogisten, supermarkten en onlineshops zoals TENAshop.nl. Echter, ook bij zorgleveranciers waarmee zorgverzekeraars contracten hebben afgesloten kunt u gewoon incontinentieproducten kopen. Zo hebben veel apotheken, net als winkels een schap met incontinentieproducten. Een overzicht van de meest voorkomende zorgleveranciers vindt u hier.