Tips bij het kiezen van het juiste TENA-product

Terug naar overzicht

Als u graag TENA wilt gebruiken, is het verstandig om uw zorgverzekering te raadplegen. Die kan u direct vertellen of u TENA vergoed krijgt en bij welke zorgleverancier. Helaas wordt TENA niet altijd door iedere zorgverzekering vergoed. Soms wordt u gedwongen TENA zelf te kopen; soms kunt u bijbetalen als u naar een andere zorgleverancier gaat. Het is dan verstandig om u tijdig te oriënteren op een andere zorgverzekering en in december/januari over te stappen. Dat kan als u vóór 31 december uw bestaande verzekering heeft opgezegd.

Soorten producten

TENA heeft een zeer uitgebreid assortiment producten voor . Er zijn producten die met een plakstrip in uw eigen ondergoed bevestigd kunnen worden, incontinentiebroekjes of ééndelige producten bij het verlies van grotere hoeveelheden urine. Er zijn zowel producten voor vrouwen als voor mannen, voor overdag en voor de nacht! U heeft een vrije keuze!

Hoe kies ik het juiste product?

Afhankelijk van de mate van , uw persoonlijk voorkeur en uw dagelijkse activiteiten, kunt u kiezen uit verschillende producten en merken. Beoordeel producten op:


Comfort: Discretie: Zekerheid:
 • Draagt het product prettig?
 • Is de grootte en pasvorm afgestemd op uw lichaam?
 • Is het materiaal zacht voor uw huid?
 • Is het product van ademend materiaal?
 • Ziet niemand dat ik dit product draag?
 • Maakt het materiaal van het product géén geluid?
 • Worden eventuele nare geurtjes voorkomen?
 • Kan het product discreet meegenomen worden?
 • Absorbeert het product snel?
 • Absorbeert het product voldoende?
 • Houdt het product de urine goed vast, zonder dat uw huid in aanraking komt met de urine?
 • Biedt het product voldoende bescherming in de nacht?

Meerdere producten voor verschillende omstandigheden

Uw leefomstandigheden en -gewoonten kunnen ook van invloed zijn op de keuze van een of meerdere producten. Bent u bijvoorbeeld veel onderweg of heel actief met sporten? Of bent u veel thuis en kunt u eenvoudig en snel een toilet bereiken? Sommigen kiezen een incontinentiebroekje voor activiteiten en een product met plakstrip voor thuis. En een verband speciaal voor de nacht, dat rekening houdt met een liggende positie. TENA biedt voor iedereen en voor alle situaties een discreet en comfortabel product. TENA is niet voor niets het meest gedragen merk ter wereld. Aan u de keuze. 

Is er kwaliteitsverschil in incontinentieproducten?

Net als bij andere producten is er ook verschil in kwaliteit tussen incontinentieproducten van verschillende merken. Alleen op het oog kunt u de kwaliteit niet beoordelen. Wij adviseren daarom om altijd een aantal proefpakketjes van verschillende fabrikanten aan te vragen. Zo ervaart u zelf hoe het product draagt. En bent u niet tevreden? Vraag gerust om een ander proefpakket. U heeft een vrije keuze!
 
 
 

Wilt u advies? Bel GRATIS de TENA advieslijn: 0800 - 0227500

 
 

Zelf een keuze maken of samen met uw zorgleverancier?

Ook die keuze is geheel aan u. Tegenwoordig kunt u heel eenvoudig via internet zelf proefpakketjes opvragen en thuis uitproberen. Heeft u liever professionele begeleiding? Ga dan gerust naar uw zorgleverancier (apotheek/medische speciaalzaak) als de zorgleverancier u ook de producten vergoed kan leveren (op deze pagina leggen we uit hoe het werkt).