U lijkt zich te bevinden in <country>

Bezoek uw lokale TENA-website voor lokale informatie.

Bekkenbodemoefeningen voor mannen


Illustratie van de blaas


Vind uw bekkenbodemspieren

Bekkenbodemspieroefeningen verbeteren de kracht van de bekkenbodemspieren en helpen u bij het behoud van de controle over uw zwakke blaas en urinestroom. Voordat u aan de oefeningen begint, is het belangrijk om te weten waar uw bekkenbodemspieren precies zitten. Een goede manier om hier achter te komen is om de urinestroom tijdens het urineren te stoppen of vertragen. De spieren die u hiervoor gebruikt zijn uw bekkenbodemspieren.

Het stoppen of vertragen van de urinestroom is geen bekkenbodemoefening en dient ook niet gebruikt te worden als oefening omdat het de normale ledigingsreflex kan verstoren. Het is simpelweg een manier om de juiste spieren te vinden.

Mocht u de juiste spieren niet kunnen vinden, neem dan contract op met een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in bekkenbodemspieren.


Advies voor beginners

Als de oefeningen nieuw zijn voor u, kunt u ze doen terwijl u ligt. In het begin zullen uw spieren niet sterk genoeg zijn, dus moet u zich extra inspannen om de zwaartekracht tegen te werken. Door te gaan liggen is het eenvoudiger om te voelen of de juiste spieren actief zijn en of ze maximaal worden samengeknepen. Probeer de positie te vinden die voor u het meest comfortabel is. U kunt gaan liggen met uw knieën gebogen en voeten op de vloer, of met uw benen op een kussen of stoel.


Wanneer u klaar bent voor meer

We hebben hier bij TENA Men een aantal oefeningen voor u samengesteld. U kunt de oefeningen hier vinden

Gerelateerde artikelen

Op stap met ongewenst urineverlies

Veel mannen die last hebben van ongewenst urineverlies maken zich druk over het meedoen met sociale activiteiten. De angst voor ongewenst urineverlies kan worden gezien als een obstakel, maar met de juiste aanpak kunt u worden beschermd tegen ongewenst urineverlies en hierdoor blijft u zelfverzekerd.

Actief blijven met ongewenst urineverlies

Er zijn veel verschillende manieren om de controle te behouden en uw leven te blijven leiden zoals u dat wilt, ongeacht de mate van ongewenst urineverlies.