Vochtletsel voorkomen met TENA Wash Cream

TENA Wash Cream, een reinigingsproduct dat niet hoeft te worden afgespoeld, is nu beschikbaar in een tube van 100 ml voor nog betere en efficiënte verzorging en levenskwaliteit voor patiënten.

Verbeterde kwaliteit van leven

Huidhygiëne is bijzonder belangrijk voor patiënten met incontinentie. Maar regelmatig wassen en drogen kan de huid kwetsbaarder maken en problemen zoals aan incontinentie gerelateerde dermatitis (iad) en vochtletsels veroorzaken. TENA Wash Cream is een effectief alternatief voor zeep. Het voorkomt onnodige irritatie en reinigt, verzorgt en beschermt de kwetsbare oudere huid. 
 
Een recent onafhankelijk onderzoek gepubliceerd door de Journal of Wound Care heeft uitgewezen dat TENA Wash Cream, in combinatie met een educatief programma, de gezondheid van de huid van patiënten verbeterde – vochtletsels werden met meer dan 70% verminderd.[1]
 
Meer weten over huidverzorging en incontinentie? Bezoek onze pagina over kwetsbare huid.

infographic verpleegster en fles

Kwalitatieve en efficiënte verzorging

Het onderzoek wees ook uit dat TENA Wash Cream in een verpakking van aparte tubes van 100 ml meer kosteneffectief is, omdat de individuele porties per patiënt het risico op kruisbesmetting verlagen en tot minder afval leiden dan grotere tubes. Hierdoor is het een slimme optie voor incontinentiebeheer in verpleeghuizen en ziekenhuizen.

infographic geld

Beter voor patiënten, beter voor verzorgers

100 %

van de verpleegkundigen is het erover eens dat TENA Wash Cream de huid op milde wijze reinigt en verzorgt.

87 %

van de verpleegkundigen ervoer een beschermende werking voor de huid

96 %

van de verpleegkundigen vindt TENA Wash Cream eenvoudig in gebruik

Leer meer over de voordelen van TENA Wash Cream

Referenties

1. P, A. Begg et al. Non-rinse skin cleansers: the way forward in preventing incontinence related moisture lesions. Journal of Woundcare. Vol 25, No 5, mei 2016.