Gezondheid van de huid

Gezondheid van de oudere huid

U kunt helpen de huid van uw naaste gezond te houden en het risico op beschadiging verminderen. Misschien hebt u al een dagelijkse huidverzorgingsroutine ontdekt die bij de gevoeligheid van hun huid past. Maar het kan nooit kwaad om meer te weten te komen over de zorg voor hun kwetsbare huid.

Hoe de huid verandert

Misschien hebt u gemerkt dat de huid van uw naaste met de jaren is veranderd. Naarmate we ouder worden, raakt de huid vet kwijt en is hij niet meer zo glad als voorheen. De huid wordt dunner en zwakker. Het kan langer duren voordat schrammen, sneetjes of blauwe plekken genezen. 
 
Verschillende factoren kunnen de huid op de lange termijn beschadigen:
 
  • gezondheid
  • roken 
  • droge lucht
  • niet genoeg water drinken
  • stress
  • jaren van zonnebaden
  • veranderingen in de huidconditie kunnen ook het gevolg zijn van een slechte voeding
Met de jaren produceert de huid bovendien minder natuurlijke beschermende oliën. Dit kan zorgen voor rimpels, droge plekken en ouderdomsvlekken. 
 
Al deze factoren vormen een risico voor de huid van ouderen. Daarom is het belangrijk om de huid van uw naaste zo goed mogelijk te beschermen bij incontinentie. Urine en/of ontlasting kunnen de huid beschadigen als dit niet wordt gecontroleerd. De gebieden die de meeste bescherming nodig hebben zijn de heupen, genitaliën en tussen het bekken en het rectum (perineale huid).

Kwetsbare huid beschermen

Veel oudere incontinente mensen hebben last van een bepaalde huidaandoening (incontinentie gerelateerde dermatitis, IAD). Dit heet perineale dermatitis en kan onaangename uitslag veroorzaken. Het gebeurt wanneer de huid te veel in contact komt met het vocht en de stoffen van urine en ontlasting. Hierdoor wordt de huid geïrriteerd en raakt deze beschadigd. 
 
Het goede nieuws is dat u uw naaste hiertegen kunt beschermen. En als ze er al last van hebben, kunt u de situatie verbeteren zodat ze zich beter voelen.

De juiste producten vinden

Wanneer uw naaste zich bevuilt, reinig hem of haar dan met een mild reinigingsmiddel (niet met normale zeep, die de huid uitdroogt). Breng ook u een vochtinbrengende crème en barrièrecrème aan. TENA Wash Cream reinigt, herstelt en beschermt en is speciaal ontwikkeld voor de huid van oudere mensen met incontinentie
 
 
Wanneer uw naaste zich bevuilt, reinig hem of haar dan met een mild reinigingsmiddel (niet met normale zeep, die de huid uitdroogt). Breng ook een vochtinbrengende crème en barrièrecrème aan. 
Het aantal verschillende producten die beschikbaar zijn kan verwarrend zijn. Misschien is het verschil tussen een vochtinbrengende crème en barrièrecrème bijvoorbeeld onduidelijk. Bezoek om de voordelen van onze verschillende producten te begrijpen onze pagina over huidverzorging [LINK]. Zo kunt u de juiste producten vinden door de unieke behoeften van uw naaste.