U lijkt zich te bevinden in <country>

Bezoek uw lokale TENA-website voor lokale informatie.

Hoe om te gaan met ongewenst urineverlies tijdens de overgang

Een vrouw schrijft achter een bureau
Ouder worden heeft vele voordelen. De levenservaring die u opdoet zorgt vaak voor zelfvertrouwen en geeft u een goed idee van wat er echt belangrijk is in het leven.  Misschien zijn uw kinderen volwassen en hebt u nu de tijd om de dingen te doen die u altijd hebt gelaten vanwege kleine kinderen of het hectische begin van een carrière? Het is eindelijk tijd om aan die hobby te beginnen of om uw droomreizen te maken. Ongewenst urineverlies zou u niet tegen moeten houden.
 
Veel vrouwen ervaren ongewenst urineverlies tijdens de overgang. Er zijn tekenen dat de hormonale veranderingen, met name een verlaagd oestrogeengehalte, van invloed zijn op de buikspieren en ervoor kunnen zorgen dat de blaas van positie verandert, met als resultaat urineverlies. Het weefsel van de vagina en de urinewegen kan met de leeftijd ook droger, dunner en minder elastisch worden. Alsof het nog niet genoeg was met die opvliegers! 
 
Met de juiste informatie en bescherming hoeft urineverlies tijdens de overgang u gelukkig nergens van te weerhouden. Hier volgt een aantal tips over hoe u tijdens uw overgang kunt omgaan met incontinentie: 
 
  • Oestrogeenbehandelingen in de vorm van crème en vaginale zetpillen kunnen helpen de symptomen tijdens de overgang in bedwang te houden. Vraag uw dokter welke behandeling voor u de beste is.  
  • Voeg Kegeloefeningen toe aan uw dagelijkse routine. Elke dag een paar minuten uw bekkenbodem trainen kan het risico op urineverlies verlagen of er zelfs voor zorgen dat het overgaat.

Bereid uzelf voor

Tips over wat u uw dokter moet vragen.

Een blonde, vrouwelijke dokter met een stethoscoop lachend in een gang van het ziekenhuis

Versterk de bekkenbodem

Elke dag een paar minuten aan Kegeloefeningen doen kan ervoor zorgen dat het ongewenst urineverlies ophoudt.

Een vrouwelijke jogger met oortjes in controleert de tijd op haar horloge

Het verhaal van Mary

“Nu hoef ik me alleen nog maar druk te maken om de opvliegers.”

Mary
59

Volwassen man en vrouw die in tegenlicht over een veld wandelen

What are cookies?

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet.