U lijkt zich te bevinden in <country>

Bezoek uw lokale TENA-website voor lokale informatie.

Hoe om te gaan met een zwakke blaas en intimiteit

Stel die over het strand loopt

Ja – u kunt nog steeds van seks genieten

Urineverlies tijdens de seks komt vaker voor dan u zou denken en het kan vrouwen van elke leeftijd overkomen. De hoeveelheid en frequentie van het verlies kan zeer verschillen afhankelijk van het soort urineverlies dat u ervaart, en er zijn een aantal dingen die u kunt doen om dit te verminderen of zelfs helemaal te vermijden. Misschien wel het belangrijkste advies is om met uw partner te praten. Met vertrouwen en begrip is het makkelijker om intimiteit in een relatie te behouden.
 
Hoe voorkomt u urineverlies tijdens de seks:

  • Leeg de blaasDoor de blaas te legen voor de seks kunt u het risico op urineverlies en de hoeveelheid sterk verminderen. Het helpt vaak ook om dranken zoals thee, koffie en alcohol te vermijden.
  • Train uw bekkenbodemOnderzoek wijst uit dat vrouwen die regelmatig Kegeloefeningen doen, minder urineverlies ervaren tijdens de seks. Het trainen van de bekkenbodemspieren kan ook zorgen voor een meer intens orgasme. 
  • Probeer een ander standjeSommige seksuele posities oefenen minder druk uit op de blaas en urinebuis.

Praat met uw dokterDit lijkt misschien voor de hand liggend, maar aarzel niet om met uw dokter te praten over urine-incontinentie tijdens de seks. Urineverlies kan worden behandeld en uw arts kan u praktisch advies geven of u doorverwijzen naar een specialist.

What are cookies?

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet.