U lijkt zich te bevinden in <country>

Bezoek uw lokale TENA-website voor lokale informatie.

Trainen van de blaas, bekkenbodemoefeningen en behandeling


Er zijn verschillende soorten behandelingen beschikbaar, maar u kunt ook oefeningen doen en uw spieren trainen om een aantal van de klachten te verminderen.

Persoon die pilates doet met de voeten op een pilatesbal.


Bekkenbodemoefeningen

Training van de bekkenbodem bestaat uit herhaalde willekeurige samentrekkingen om de ondersteunende spieren rondom de plasbuis en blaas stevig en sterk te maken; deze moeten strak blijven om ongewenst urineverlies te voorkomen.
 
Trainen van de blaas betekent dat u traint om blaascontrole terug te krijgen door de tijd bij te houden tussen toiletbezoekjes. Als u per dag anderhalve liter water drinkt, dan gaat u doorgaans maximaal acht keer naar het toilet. Gaat u vaker, dan is het trainen van de blaas mogelijk iets voor u.
 
Het trainen van de blaas draait vooral om het patroon van ongewenst  urineverlies te herkennen. En om nieuwe manieren voor het legen van uw blaas. Zoals het vermijden van een bezoekje aan het toilet ‘voor het geval dat’, maar ook het op het laatste moment naar het toilet hollen. Tijdens deze training, traint u de blaas om meer urine vast te houden en maakt u de tijd tussen toiletbezoekjes langer. Uzelf afleiden en de spieren van de bekkenbodem aantrekken, in plaats van naar het toilet rennen wanneer u de aandrang voelt, helpen hierbij. Maar ook het plannen van toiletbezoekjes en het bijhouden van een blaasdagboek helpen ook. Op deze manier verlengt u stapsgewijs de tijd tussen toiletbezoekjes en behoudt u blaascontrole.
 
Gedragsaanpassing houdt in dat u uw levensstijl aanpast zodat u ongewenst urineverlies vermindert, voorkomt of behandelt. Bijvoorbeeld door gedurende de dag niet te veel of te weinig te drinken, en door bijvoorbeeld geen koffie of andere drankjes te drinken die de blaas kunnen irriteren. U kunt ook een trainingsschema opstellen en uw eetgedrag aanpassen om wat gewicht te verliezen, aangezien overgewicht soms bijdraagt aan ongewenst urineverlies. Een andere gedragsaanpassing kan een gezonde toiletgang zijn.
 
Naast het trainen van de blaas zijn er nog een paar andere behandelingsmogelijkheden. Met biofeedback wordt informatie verzameld en geanalyseerd door bijvoorbeeld tijdens de training van de bekkenbodem, sensoren en computers te gebruiken om te zien of de juiste spieren samentrekken. Een andere benadering is een apparaat gebruiken dat vaginale ondersteuning biedt. Dit apparaat ondersteunt de urinebuis, de blaas, de vagina, de baarmoeder en het rectum. Andere mogelijke behandelmethoden zijn het injecteren van vulstoffen rond de urinebuis voor extra ondersteuning. Er zijn ook verschillende chirurgische opties.
 
Ten slotte zijn er uiteraard onze producten voor ongewenst urineverlies die helpen bij het onder controle houden van de problemen die u ondervindt.
 
U vindt hier, en op de TENA-site die het best bij u past, meer informatie.
 

Zorgen voor uzelf

lights by TENA

Voor vrouwen die te maken hebben met licht ongewenst urineverlies.
Jonge, modieuze vrouw met lippenstift op in de zon

TENA Lady

Voor vrouwen die te maken hebben met ongewenst urineverlies.
Vrouw met bruin haar die naar de camera lacht

TENA Men

Voor mannen die te maken hebben met ongewenst urineverlies.
Man van middelbare leeftijd met baard die lacht naar de camera

Zorgen voor anderen

Zorg voor een familielid

Voor degene die voor een dierbare met incontinentie zorgt.
Oudere vrouw en haar jongere familielid genieten van elkaars gezelschap

Zorgverleners

Voor professionele verzorgenden van personen met incontinentie.
Verpleegkundige en oudere vrouw genieten van elkaars gezelschap

What are cookies?

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet.